Ako vybrať najlepšie kultivátory? TOP produkty podľa recenzií a testov

kultivovanie pôdy
Aké vlastnosti a parametre majú najlepšie kultivátory, ktoré vám prácu s pôdou v záhrade výrazne uľahčia? Ak uvažujete o kúpe kultivátora, v nasledujúcom prehľade „Ako vybrať kultivátor“ nájdete o tomto šikovnom záhradnom pomocníkovi to najdôležitejšie. Pozrieme sa na úlohy kultivátora v záhrade a druhy kultivátorov podľa pohonu. Zameriame sa tiež na výkon, šírku aj hĺbku záberu a ďalšiu dôležitú výbavu, vďaka ktorej bude doteraz náročná práca s pôdou jednoduchšia.

Nenechajte si ujsť ani tipy na kvalitné kultivátory (benzínové a elektrické) od známych značiek, ktoré nájdete v rebríčku nižšie. Ak si pri výbere záhradnej techniky radi robíte komplexný obraz, cenné postrehy a dojmy z používania vám sprostredkujú online dostupné testy a recenzie kultivátorov.

Najlepšie kultivátory podľa recenzií a nášho výberu

ProduktInfoHodnotenie
#1Riwall PRO RPT 8556 R

Najlepší benzínový kultivátor
+ Kultivátor so spätným chodom a robustnou konštrukciou
+ Zosilnená konštrukcia vhodná aj do ťažkých podmienok
+ Ľahké štartovanie motora
+ Dve zadné kolieska pre pohodlný transport a stabilitu
od 350 €
Typ: benzínový | Výkon: 4,1 kW | Hmotnosť: 56 kg
⭐ 98 %
Čítať recenzie
#2VeGA MULTI 36-60

Obľúbený kultivátor na záhradu
+ Kultivátor s výkonným štvortaktovým motorom
+ Robustná konštrukcia pre dlhú životnosť, odolná kovová prevodovka
+ Jednoduché štartovanie, dobrá ovládateľnosť stroja
+ Záber 60 cm, hĺbka kultivácie až 26 cm
od 275 €
Typ: benzínový | Výkon: 2,6 kW | Hmotnosť: 36 kg
⭐ 96 % Čítať recenzie
#3Parkside PBGK 1400 D4

+ Výkonný 4-taktný benzínový motor s dlhou životnosťou
+ 24 otáčajúcich sa frézovacích čepelí z tvrdenej ocele
+ Možnosť prispôsobenia pracovnej šírky
+ Konštrukcia znižujúca vibrácie
od 300 €
Typ: benzínový | Výkon: 2,6 kW | Hmotnosť: 31 kg
⭐ 96 % Čítať recenzie
#4Fieldmann FZK 2004-E

Lacnejší kultivátor na zváženie
+ Elektrický kultivátor ideálny do stredne veľkej záhrady
+ Pomer cena/výkon
+ Všetky prevody z ocele
+ Jednoduché používanie, nenáročná údržba
od 105 €
Typ: elektrický | Príkon: 1200 W | Hmotnosť: 9,45 kg
⭐ 94 % Čítať recenzie
#5Riwall RPT 6060

+ S výkonným motorom a extra ľahkým štartovaním
+ Veľmi robustná konštrukcia zaisťuje dlhú životnosť stroja
+ Variabilný záber – 40 alebo 60 cm, hĺbka kultivácie až 30 cm
+ Možnosť práce aj na svahu
od 310 €
Typ: benzínový | Výkon: 4 kW | Hmotnosť: 35 kg
⭐ 94 % Čítať recenzie
#6Riwall PRO RET 4014

S elektrickým motorom
+ Ideálny pre menšie až stredné záhrady
+ Kovová prevodovka pre dlhú životnosť stroja
+ Transportné kolieska a madlo pre ľahkú ovládateľnosť
+ Viacero praktických bezpečnostných prvkov
od 120 €
Typ: elektrický | Príkon: 1400 W | Hmotnosť: 11 kg
⭐ 92 % Čítať recenzie

Ako vybrať kultivátor

Obrábanie pôdy je s výkonným kultivátorom rýchle a efektívne. V ponuke predajcov nájdete kultivátory rôznych druhov a vybavenosti. Vašou úlohou je zvážiť frekvenciu používania, náročnosť a rozlohu terénu. Ak tomu prispôsobíte prevedenie a výkon kultivátora, získate pomocníka, ktorý za vás zastane veľký kus práce.

Čo je kultivátor pôdy a prečo si ho zaobstarať?

Ako kultivácia pôdy sú označované úkony, ktoré súvisia so zušľachťovaním pôdy a zlepšovaním jej kvality pre úspešné pestovanie. Netreba si pod tým predstavovať žiadnu novinku – zvyčajne ide o kyprenie a preorávanie pôdy do väčšej hĺbky, ktorých cieľom je podporiť vzdušnosť pôdy, eliminovať burinu aj s koreňmi alebo rýchlejšie a rovnomernejšie zapracovať hnojivá. Na kultiváciu pôdy môžete použiť klasické manuálne záhradné nástroje – najmä motyky, vidly a rýle. Podstatne rýchlejšie, bez veľkej námahy a s výborným výsledkom to však pôjde za pomoci kultivátora.

Kultivátor je šikovný záhradný stroj, ktorý je vytvorený tak, aby si poradil s rýchlou úpravou pôdy – či už na jar pred siatím, alebo na jeseň pri zapracovávaní hnojív a odburiňovaní. Pri správnom výbere vám pomôže kedykoľvek počas roka a možno budete prekvapení jeho prínosom. Základom kultivátora je sústava viacerých nožov na otáčajúcom sa hriadeli, ktoré sa rovnomerne zasekávajú/zarývajú do pôdy do určitej hĺbky. Väčšina kultivátorov disponuje motorizovaným pohonom (elektromotor napájaný zo siete, z akumulátora alebo benzínový motor). Okrajovo natrafíte aj na ručné kultivátory, no práca s nimi je pomalšia a fyzicky ešte stále celkom náročná. Neodmysliteľnou súčasťou kultivátora je tiež odolná kovová konštrukcia a pevné madlá, vďaka ktorým viete kultivátor udržať v požadovanom smere.

Kultivátor pôdu preoráva, kyprí, rozbíja veľké hrudy, rozrušuje hlbšie koreniacu burinu, pomáha zapracovávať hnojivo alebo kompost. Uplatnenie nájde v každej úžitkovej záhrade, kde sa záhradkár snaží dosiahnuť lepšiu kvalitu pôdu a spolu s tým vyššie výnosy pri pestovaní. Kultivátory sú dostupné v rôznych výkonoch a veľkostiach, čo často súvisí s ich určením a veľkosťou záhradou. Niektoré kultivátory sú menšie a ideálne na malé záhrady, ďalšie si zase trúfnu „zahryznúť“ sa do rozľahlej plochy ubitej a tvrdej pôdy.

Kultivátor vs. rotavátor: Aké sú medzi nimi rozdiely?

Ak máte záhradu, o kultivátoroch ste už zrejme počuli. Spolu s nimi aj o rotavátoroch… Aké sú medzi nimi rozdiely? Je to tá istá záhradná technika s dvoma odlišnými označeniami? Hranica medzi rotavátorom a kultivátorom je veľmi tenká a niekedy sa stáva, že i v ponuke predajcov je jeden a ten istý model označovaný oboma pojmami.

Vo všeobecnosti je rotavátor zvyčajne konštrukčne menší a prevedením nožov sa zvládne postarať iba o povrchovú vrstvu pôdy – napríklad do hĺbky 10 – 15 cm. Je ľahší a vhodný na menšie plochy. Vďaka menším rozmerom sa hodí napríklad i na úpravu pôdy do skleníka či fóliovníka.

Kultivátor je jeho „väčší univerzálny brat“ a zabezpečuje hĺbkovú kultiváciu pôdy. Zaujme výkonom, záberom, hĺbkou kultivácie a všestrannosťou. K mnohým kultivátorom sa dá dokúpiť praktické príslušenstvo, ktoré rozširuje ich záhradné využitie a funkcie – napríklad vyorávacia radlica, rôzne druhy valcov, pluhov alebo vozík.

kultivátor pôda

Základné druhy kultivátorov podľa druhu pohonu

Jedným z prvých krokov výberu kultivátora je voľba pohonu. Pohon úzko súvisí s výkonom, záberom, celkovou veľkosťou kultivátora a v neposlednom rade i s budúcimi nárokmi na údržbu.

Ručné kultivátory

Ručné kultivátory v princípe nemajú motorizovaný pohon. Do pohybu ich uvádzate iba tlačením, teda fyzickou silou.

Ide o manuálne náradie, ktoré má v prednej časti užší hriadeľ osadený hviezdicovými čepeľami s menším priemerom. Sú ľahké, obratné, no neohúria výkonom. Uplatnenie nájdu pri kyprení pôdy v úzkych priestoroch medzi hriadkami či v malých záhonoch.

Benzínové kultivátory

Benzínové kultivátory patria medzi najpredávanejšie kultivátory na našom trhu vôbec. V ich prospech hovorí vysoký výkon, efektívne a rýchle kyprenie pôdy a široký výber z rôznych modelov. Medzi benzínovými kultivátormi sú však veľké rozdiely z pohľadu určenia. Kým niektoré majú výhradne hobby parametre a výkon vhodný na menšie plochy, ďalšie sa hrdia profesionálnym výkonom a so širokým záberom sa postarajú aj o veľké záhrady s hutnou a kamenistou záhradou.

Benzínové kultivátory sú spravidla väčšie, ťažšie (od 30 kg a viac) a hlučnejšie ako zvyšné kategórie. Vyžadujú si tiež pravidelnú údržbu, dopĺňanie paliva a motorového oleja. Ich zásadnou prednosťou je úplná nezávislosť na dostupnosti k elektrickej sieti – nebude vás obmedzovať žiadny kábel ani postupné vybíjanie akumulátora.

Elektrické kultivátory

Elektrické kultivátory sú zaujímavou alternatívou, ak sa staráte o pôdu na menšej ploche a nechcete sa obťažovať údržbou o záhradnú techniku s benzínovým motorom. Kultivátory s elektromotorom sú podstatne ľahšie (okolo 8 – 15 kg), výborne obratné a pri práci podstatne tichšie ako „benziňáky“. Počas práce budete mať ustavične „v pätách“ elektrický kábel, a preto musí byť obozretnosť pri otáčaní veľmi vysoká.

Výkonom neurazia. Bez veľkých problémov si poradia s pôdou, o ktorú sa počas roka priebežne staráte. Vo veľkej rozľahlej záhrade by ste však už narazili isté obmedzenia a výkonovo či rýchlosťou práce by zrejme nedokázali konkurovať benzínovým kultivátorom.

Akumulátorové kultivátory

Akumulátorové riešenia neobišli ani svet kultivátorov. Oplatí sa o takejto možnosti uvažovať? Výber je zatiaľ slabý. Akumulátorové kultivátory prichádzajú s viacerými kompromismi. Výkonovo stále netromfnú benzínové stroje, majú užší záber, no na rozdiel od elektrických kultivátorov vás nebude obťažovať prítomnosť kabeláže. Počítať treba s tým, že kultivátor nemusí stihnúť zamýšľanú prácu, lebo sa vybije.

Ak máte v obľube prácu s AKU strojmi, zrejme ste už počuli o kompatibilných akumulátoroch. To znamená, že máte vo výbave techniku jednej značky, ku ktorej pasuje jeden typ akumulátorov. Pri zakúpení dvoch či troch akumulátorov sa tak dajú jednoducho používať/striedať napríklad pre záhradnú kosačku alebo kultivátor a čas práce sa výrazne predĺži. Takáto výbava si vyžaduje väčšiu počiatočnú investíciu.

Výkon/príkon motora

Výkon je naviazaný na typ motora a šírku záberu.

Benzínové kultivátory sú výkonnejšie, čomu zodpovedá aj väčšia prevzdušňovacia šírka – od 25 do 135 cm. Výkon motora je cca 3 – 5 kW pri kultivátoroch na stredne veľké záhrady, 6 – 11 kW pri profesionálnych kultivátoroch na veľké pozemky.

Elektrické kultivátory našli najlepšie uplatnenie na menších záhradách. Pracujú s príkonom približne od 1 – 1,8 kW. Väčší príkon sa premieta do šírky záberu – max. cca 45 cm.

Šírka záberu kultivácie

Šírka záberu hovorí o tom, aký pás pôdy zvládne kultivátor obrábať na jeden záťah. Nedá sa všeobecne povedať, aký záber je najlepší – to vo veľkej miere závisí od rozlohy, typu pôdy či členitosti záhrady a záhonov.

Na väčšom rovnom pozemku bez prekážok sa vám bude dobre pracovať aj s kultivátorom so záberom 50 cm a viac. Na malom členitom pozemku, v skleníku či v kvetinových záhonoch zase oceníte menší kultivátorom so záberom do 35 cm, s ktorým sa bude jednoducho manipulovať.

Väčší záber znamená potrebu výkonnejšieho motoru, čo sa premietne do celkovo väčšej konštrukcie kultivátora a vyššej nákupnej ceny.

Hĺbka kultivácie

Kultivátor sa rotujúcimi čepeľami zahryzne do zeme, pôdu rozryje a hodí za seba. To, ako hlboko dokáže kultivátor pracovať, vyjadruje hĺbka kultivácie uvádzaná v centimetroch.

V záhradách sa osvedčila kultivácia pôdy do hĺbky 15 – 25 cm, na profesionálne účely až 30 cm. Aj v tomto prípade platí, že väčšia hĺbka je naviazaná priamo na výkon kultivátora, a preto neohrozenou schopnosťou „zahryznúť sa“ do zeme oplývajú práve výkonnejšie stroje.

Nože na kultivátore

Počet, typ, materiál – to sú 3 údaje, o ktorých sa v súvislosti s nožmi na kultivátoroch môžete dočítať z produktového popisu.

Na hriadeľoch kultivátorov sa najčastejšie nachádzajú 2 až 3 páry špeciálne tvarovaných nožov/čepelí v podobe hviezdic alebo hákov. Predurčujú šírku záberu. Najlepšie kultivátory disponujú možnosťou odobrať krajné nože, čím sa podľa potreby jednoducho zúži záber kultivátora.

Otáčajúce sa nože majú rôzne tvary – rovné, hákové, kopijovité, pravouhlo zakrivené, hviezdicovité, kombinované, … Zabárajú sa do pôdy a jej utlačenú štruktúru rozrušujú.

Od nožov na kultivátora sa očakáva dostatočná mechanická odolnosť, udržanie ostrosti a odolnosť voči vplyvom pôdneho prostredia. Na ich výrobu sa používa kvalitná oceľ, karbidy a rôzne zliatiny.

Prevedenie madla na kultivátore

Madlo na kultivátore musí používateľovi umožňovať bezpečnú a podľa možností i pohodlnú manipuláciu. Kontrola nad chodom je veľmi dôležitá. Madlo je šikmé a dostatočne dlhé, aby ste neboli nohami v blízkosti pracujúcich nožov. Uchopuje sa za rukoväte do dvoch rúk. Už na dotyk musí pôsobiť odolne a robustne. Lepšie vybavené kultivátory majú rukoväte ergonomické a „izolované“ od vibrácií motora.

Na madle a v blízkosti rukovätí sú na dosah ovládacie prvky – štart, poprípade i spätný chod a pojazd, ak je takáto výbava súčasťou kultivátora.

starostlivosť o pôdu

Bezpečnostné prvky

Kultivátor patrí do rúk dospelej, skúsenej a zodpovednej osobe, ktorá bude dohliadať na jeho bezpečné používanie. Súčasťou kultivátora je niekoľko prvkov, ktoré chránia používateľa aj samotný stroj.

  • Medzi bezpečnostné prvky patrí napríklad bezpečnostný spínač, aby sa kultivátor neuviedol do chodu náhodne a tlačidlo na okamžité a rýchle zastavenie.
  • V prípade elektrických modelov by nemala chýbať ochrana motora pred prehriatím či dvojitá izolácia kovových častí.
  • Odfŕkanie hrúd zeme, štrku a kameňov od nožov smerom k nohám používateľa zastavia horné a postranné kovové kryty inštalované nad hriadeľom s nožmi.
  • Aj funkcia spätného chodu sa zíde v situáciách, kedy pri posune vpred narazíte na pevnú prekážku – umožní bezpečnejšie vycúvanie.

Hmotnosť kultivátora

Hmotnosť kultivátora je naviazaná na druh pohonu, šírku záberu a celkovú vybavenosť. Elektrické kultivátory sú podstatne ľahšie – vážia cca 8 – 15 kg.

Benzínové kultivátory prirodzene vážia viac – typicky 35 – 70 kg. K dostaniu sú tiež veľmi robustné benziňáky s hmotnosťou ďaleko presahujúcou 100 kg. Tie však už záhradkárovi ponúkajú aj širšie možnosti využitia – napríklad možnosť prestavby na jednoosý traktor.

Zaujímavé vylepšenia

Ak sa práci v záhrade venujete intenzívne a už teraz viete, že s kultivátorom budete pracovať viac ako dvakrát za rok, vyberte si prevedenie, ktoré vám do práce vnesie želaný komfort.

  • Spätný chod – Ide o funkciu, ktorá umožňuje ísť s kultivátorom aj opačným smerom ako vpred – ideálne v prípade uviaznutia alebo v situácii, kedy potrebujete vycúvať z úzkeho miesta.
  • Možnosť práce na svahu – Nie všetky kultivátory zvládajú prácu na svahu. Majitelia svahovitých záhrad by sa mali zaujímať iba o modely, ktoré sú výkonnostne a konštrukčne stavané na prácu na svahu.
  • Kolieska – Silné kolieska nápomocné pri prejazde terénom alebo jednoduchšie transportné kolieska sú vítanou výbavou, ktorá zjednodušuje celkovú manipuláciu so strojom.
  • Príslušenstvo ku kultivátorom – Niektoré kultivátory je možné rozšíriť o ďalšie kompatibilné príslušenstvo, ktoré celkom zmení ich využitie. Obľúbenou doplnkovou výbavou sú valce, vyorávacia vidlica, prívesný vozík, jednostranný pluh, obojstranný pluh, oborávač, radlica na sneh.

Ako pracovať s kultivátorom?

  • Pred prvým spustením venujte dostatok času manuálu na používanie. Ide o príručku, ktorá obsahuje odporúčania pre bezpečnú prevádzku, popis obsluhy, nastavenie kultivátora a pokyny na údržbu.
  • Kyprenie pôdy nevykonávajte v období, kedy je vrchná pôda vlhká až mokrá. Rýchlo sa nalepí na nože kultivátora a znemožní jeho činnosť.
  • Pri práci dbajte na to, aby ste sa vyhli kolízii s pevnými prekážkami. Kultivátor, ktorý nemá spätný chod, nikdy neťahajte v chode smerom dozadu. Pozor aj na predmety v zemi, ktoré by sa mohli namotať na hriadeľ a nože – oceľové lanká, staré špagáty, …
  • Ak máte kultivátor, ktorý zvládne obrábanie pôdy do svahu, neprechádzajte svah kolmo. Je lepšie, ak sa budete pohybovať mierne šikmo na svah.
  • Používajte vhodné ochranné prvky a pomôcky – vyššiu pevnú gumenú obuv, dlhé nohavice, pracovné rukavice, prípadne i štuple do uší.

Ceny kultivátorov

Koľko zaplatíte za kvalitný prevzdušňovač – kultivátor? Pre rýchlejšiu orientáciu sme dostupnú ponuku rozdelili do troch nasledujúcich kategórií.

Kultivátory do 150 eur

V základnej cene nájdete niekoľko desiatok elektrických kultivátorov, ktoré sú prevedením a výkonom vhodné skôr na menšie až stredne veľké záhrady. Pri výbere sa zaujímajte o parametre a recenzie vyhliadnutých kultivátorov, ktoré vám priblížia ich prednosti a slabiny pri reálnom používaní.

Kultivátory od 150 do 350 eur

Kategória, ktorú reprezentujú aktuálne najpredávanejšie kultivátory, zaujme pomerom cena/výkon aj zaujímavým výberom. Okrem niekoľkých lepšie vybavených elektrických kultivátorov na seba celú pozornosť strhávajú benzínové kultivátory, ktoré sú dostupné v rôznych parametroch a vybavenosti. Populárne sú najmä kultivátory so záberom 50 – 60 cm a hĺbkou kultivácie 20 – 25 cm.

Kultivátory od 350 eur

Ak máte veľkú záhradu a niektoré jej časti možno označiť za komplikovanejšie, zamerajte sa na kultivátory, s ktorými sa bude pohodlne a bezpečne pracovať bez ohľadu na obtiažnosť terénu. V popularite vedú výkonné a kvalitné záhradné kultivátory so spätným chodom, s možnosťou práce aj na svahu, konštrukčne vyrobené z odolných a zosilnených komponentov. Robustné profesionálne kultivátory ďaleko presahujú sumu 1000 eur.

Najlepšie značky kultivátorov

U akých značiek nájdete v ponuke dobre vybavené kultivátory?

  • Riwall – Česká značka záhradných nástrojov a náčinia má vo svojom portfóliu akumulátorové, elektrické aj benzínové kultivátory. Viaceré modely patria k výborne predávaným. Široké cenové i výkonnostné rozpätie.
  • VeGA – Okrem viacerých obľúbených záhradných kosačiek a krovinorezov sa pod značkou VeGA predávajú aj šikovne vybavené benzínové a elektrické kultivátory, ktoré oslovia záberom (elektrické 45 cm a benzínové 60 cm).
  • Parkside (Lidl) – Záhradný kultivátor značky Parkside osloví pomerom cena/kvalita. Za primeranú investíciu dostanete solídne vybaveného záhradného pomocníka.
  • Fieldmann – Cenovo dostupná značka záhradného vybavenia má v portfóliu prevahu lacnejších elektrických kultivátorov. Aj napriek nižšej cene sa dostali na popredné miesta v rebríčkoch predajnosti a nechýbajú im ani spokojné recenzie.
  • Hecht – Veľký výber benzínových kultivátorov Hecht zaujme aj náročnejších kupujúcich. Široký záber, vysoký výkon, výborná vybavenosť, ale i vyššia cena, ktorá zodpovedá kvalite robustných konštrukcií.
  • VARI – Český výrobca záhradnej techniky má dlhoročnú tradíciu a veľké portfólium osvedčených produktov. Medzi nimi sú i solídne vybavené benzínové kultivátory so špičkovými motormi. Konštrukčné riešenie pre vysokú životnosť a minimálne nároky na údržbu.
  • AL-KO – Popredný nemecký výrobca záhradnej a lesnej techniky presvedčí pokročilými benzínovými kultivátormi.
ProduktInfoHodnotenie
#1Riwall PRO RPT 8556 R

Najlepší benzínový kultivátor
+ Kultivátor so spätným chodom a robustnou konštrukciou
+ Zosilnená konštrukcia vhodná aj do ťažkých podmienok
+ Ľahké štartovanie motora
+ Dve zadné kolieska pre pohodlný transport a stabilitu
od 350 €
Typ: benzínový | Výkon: 4,1 kW | Hmotnosť: 56 kg
⭐ 98 %
Čítať recenzie
#2VeGA MULTI 36-60

Obľúbený kultivátor na záhradu
+ Kultivátor s výkonným štvortaktovým motorom
+ Robustná konštrukcia pre dlhú životnosť, odolná kovová prevodovka
+ Jednoduché štartovanie, dobrá ovládateľnosť stroja
+ Záber 60 cm, hĺbka kultivácie až 26 cm
od 275 €
Typ: benzínový | Výkon: 2,6 kW | Hmotnosť: 36 kg
⭐ 96 % Čítať recenzie
#3Parkside PBGK 1400 D4

+ Výkonný 4-taktný benzínový motor s dlhou životnosťou
+ 24 otáčajúcich sa frézovacích čepelí z tvrdenej ocele
+ Možnosť prispôsobenia pracovnej šírky
+ Konštrukcia znižujúca vibrácie
od 300 €
Typ: benzínový | Výkon: 2,6 kW | Hmotnosť: 31 kg
⭐ 96 % Čítať recenzie
#4Fieldmann FZK 2004-E

Lacnejší kultivátor na zváženie
+ Elektrický kultivátor ideálny do stredne veľkej záhrady
+ Pomer cena/výkon
+ Všetky prevody z ocele
+ Jednoduché používanie, nenáročná údržba
od 105 €
Typ: elektrický | Príkon: 1200 W | Hmotnosť: 9,45 kg
⭐ 94 % Čítať recenzie
#5Riwall RPT 6060

+ S výkonným motorom a extra ľahkým štartovaním
+ Veľmi robustná konštrukcia zaisťuje dlhú životnosť stroja
+ Variabilný záber – 40 alebo 60 cm, hĺbka kultivácie až 30 cm
+ Možnosť práce aj na svahu
od 310 €
Typ: benzínový | Výkon: 4 kW | Hmotnosť: 35 kg
⭐ 94 % Čítať recenzie
#6Riwall PRO RET 4014

S elektrickým motorom
+ Ideálny pre menšie až stredné záhrady
+ Kovová prevodovka pre dlhú životnosť stroja
+ Transportné kolieska a madlo pre ľahkú ovládateľnosť
+ Viacero praktických bezpečnostných prvkov
od 120 €
Typ: elektrický | Príkon: 1400 W | Hmotnosť: 11 kg
⭐ 92 % Čítať recenzie
5/5 - (2 votes)
0 Zdieľanie

0 Zdieľanie
Share
Tweet
Pin