Ako vybrať najlepšie hydratačné telové krémy a mlieka? TOP produkty podľa recenzií a testov

ruka krémovanie hydratácia
Suchá a podráždená pokožka, pocit pnutia, drobné šupinky – to všetko sú znaky, ktorými nám koža dáva najavo, že jej chýba dôležitá hydratácia. Je čas zaradiť do dennej rutiny vhodný hydratačný prípravok. Aké sú najlepšie hydratačné telové krémy a mlieka a čím si získali priazeň kupujúcich?

Je známe, že na pokožku vplýva veľa vonkajších a vnútorných faktorov. Akonáhle sa naruší jej prirodzená rovnováha a schopnosť regenerácie, problémy na seba nenechajú čakať. Nedostatočne hydratovaná pokožka trápi ľudí rôzneho veku či pohlavia. Istým nepohodlím „vo vlastnej koži“ môže z času na čas trpieť aj človek, ktorý ešte donedávna nemal s pokožkou žiadne problémy. Stačí málo – vystaviť pokožku chladnému vzduchu, nedopriať jej výživu po slnení a dlhom kúpaní či na niekoľko dní zanedbať pitný režim. V nasledujúcich riadkoch si preto povieme viac o tom, ako obnoviť hydratáciu pokožky a ako vybrať vhodný hydratačný telový krém či mlieko, ktoré perfektne zapadne do vašej dennej rutiny. Pri výbere neprehliadnite ani dostupné testy a recenzie hydratačných telových krémov a mliek, ktoré vám sprostredkujú dojmy a skúsenosti z reálneho používania.

Najlepšie hydratačné telové krémy a mlieka podľa recenzií a nášho výberu

ProduktInfoHodnotenie
#1CeraVe Moisturizers Lotion
+ Hydratačné mlieko na telo a tvár pre suchú až veľmi suchú pokožku
+ Podporuje obnovu kožnej bariéry
+ Rýchlo sa vstrebáva
+ Dlhodobo uzamyká hydratáciu v pokožke
od 16 €/237 ml
⭐ 100 %
Čítať recenzie
#2Nuxe Rêve de Thé

+ Poskytuje 24-hodinovu hydratáciu
+ Pokožku zanecháva zamatovo jemnú
+ Má veľmi sviežu a ľahkú textúru
+ Telové mlieko vhodné pre všetky typy pokožky
od 19 €/400 ml
⭐ 98 % Čítať recenzie
#3Neutrogena Body Care

+ Nemastné mlieko obohatené o mandľový olej
+ Dodáva 4x viac hydratácie – bez lepivého pocitu
+ Inovatívnym spôsobom posilňuje esenciálne ceramidy pokožky
+ Vhodné aj na suchú a drsnú pokožku
od 8 €/400 ml
⭐ 96 % Čítať recenzie
#4Barnängen Nutritive

+ Telové mlieko vhodné pre suchú až veľmi suchú pokožku
+ Ideálne na aplikáciu po sprche alebo kúpeli
+ Pokožku vyživuje, posilňuje a spevňuje
+ Lákavá cena za veľké balenie
od 6 €/400 ml
⭐ 94 % Čítať recenzie
#5Biotherm Lait Corporel

+ Posilňuje ochrannú bariéru a súčasne chráni jej prirodzenú elasticitu
+ Jemná textúra, veľmi príjemný citrusová vôňa
+ Vyhladzuje suché miesta
+ Výborné recenzie, spokojnosť kupujúcich
od 30 €/400 ml
⭐ 94 % Čítať recenzie
#6VENIRA telové mlieko

+ Postará sa o hydratáciu, regeneráciu a pocit sviežosti
+ Krásne jemná textúra – pokožka zostáva hebká
+ Rýchle a ľahké vstrebávanie
+ Obsahuje extrakt z aloe vera a ďalších 32 účinných zložiek
od 12 €/200 ml
⭐ 92 % Čítať recenzie

Ako vybrať hydratačný telový krém/mlieko?

Máte na poličke v kúpeľni už niekoľko krémov, no ani jeden vám nesadol tak, ako sa ste očakávali? Skôr, ako sa pustíte do kúpy nových kozmetických produktov, vždy starostlivo zvážte, aký máte typ pokožky a akým problémom pokožka momentálne čelí. Strata hydratácie, suché miesta, pnutie a podráždenosť sa netýkajú len oblasti tváre či vrchnej časti rúk. Ak sa vám zdať byť vaša pokožka suchšia ako inokedy, doprajte jej základnú opateru v podobe kvalitného hydratačného krému či mlieka.

Čo je hydratačné telové mlieko a hydratačný telový krém?

Názov týchto produktov je pomerne jasný – majú poskytovať pokožke hydratáciu a sú určené na telo. To znamená, že hydratačné telové mlieko alebo telový krém môžete aplikovať na rôzne časti tela. Či už sú to ruky, ramená, dekolt, brucho, chrbát, nohy, alebo chodidlá. Niektoré telové mlieka je možné používať aj na tvár.

Hydratačné produkty typu krém a mlieko poskytujú pokožke hydratačné, zmäkčujúce a regeneračné účinky. Sú vytvorené tak, aby uzamkýnali vlhkosť, obnovovali prirodzenú rovnováhu a obranný lipidový štít pokožky. Majú zmierňovať nepríjemný pocit pnutia. Pravidelným používaním sa pokožka stáva jemnejšou, no zároveň pružnejšou a odolnejšou. Zdrsnené miesta sa postupne vyhladzujú, šupinky miznú a zostáva iba dobrý pocit z krásnej a zdravej pokožky.

Pri kúpe neprehliadnite dôležitý údaj súvisiaci s konzistenciou.

  • Hydratačné telové krémy sú hustejšie a hutnejšie, pokožke poskytujú intenzívnejšiu hydratáciu a výživu. Zvyčajne sa o niečo dlhšie vstrebávajú a sú vhodné skôr na večernú aplikáciu pred spánkom. Na pokožke môžu zanechávať citeľný hebký film.
  • Hydratačné telové mlieka majú ľahšiu konzistenciu, oslovia jednoduchým roztieraním a veľmi rýchlym vstrebávaním bez zanechania lepkavého pocitu. Sú vhodné na každodenné použitie – či už po sprche, po kúpeli, alebo kedykoľvek potrebujete. Niekoľko minút po nanesení a rozotretí sa môžete bez obáv obliekať.

hydratačné telové mlieko

Na akú pokožku sú hydratačné telové krémy/mlieka určené?

Vo všeobecnosti možno o hydratačných telových mliekach a krémov povedať, že sú určené najmä na suchšiu pokožku (sezónne, občasne), ale i na extrémne vysušenú pokožku s celoročným „výskytom“. Aj z tohto dôvodu sú medzi produktami veľké rozdiely v zložení a koncentrácii aktívnych zložiek.

Netreba čakať, kým sa suchá pokožka naplno prejaví. Oveľa jednoduchšie je prechádzať jej za pomoci kvalitného hydratačného telového mlieka či krému.

  • Hydratačný telový krém nájde svoje miesto takmer u každého a jeho aplikácia sa môže stať príjemnou dennou rutinou po sprche.
  • Jeho prínos oceníte napríklad po lete, kedy býva pokožka vysušená zo slnka, z pobytu v chlórovej či slanej vode.
  • K vysušeniu pokožky prispieva i chlad, mráz, studené zimné vetry, pobyt v miestnostiach s vykúreným a suchým vzduchom. Preto sa spotreba hydratačných mliek a krémov zvyšuje v zimnom období.
  • Niekedy k suchej pokožke „prispievajú“ aj nedostatky v životnom štýle (slabý pitný režim, alkohol, fajčenie, ponocovanie) alebo nevhodná starostlivosť o kožu (dráždivá kozmetika, horúce sprchy a kúpele, nadmerné peelingovanie, …).

Výhody používania hydratačného telového krému/mlieka

  • Základným účelom hydratačného telového krému/mlieka je poskytnúť pokožke hydratáciu a vytvoriť vonkajšiu vrstvu, ktorá zamedzí vysušovaniu pokožku.
  • Pravidelným používaním sa pokožka stáva pružnejšou, jemnejšou a vyhladenejšou. Vyzerá mladšie, pôsobí sviežo a aj jej odtieň je viac zjednotený.
  • Pokožka, ktorej je dopriata dostatočná hydratácia, je menej náchylná na poškodenie, vznik trhlín a neskorších zápalov.
  • Hydratačný telový krém s bohatým zložením upokojuje svrbiacu a podráždenú pokožku.
  • Pri pravidelnom používaní sa pokožka stáva odolnejšou voči nepriaznivým vonkajším vplyvom (chlad, sucho, slnko, vietor, znečistenie prostredia).

Čo môže obsahovať hydratačný telový prípravok?

Hydratačné telové mlieka a krémy sú dostupné v obrovskom cenovom rozpätí. Najlacnejšie kúpite už za necelé 2 eurá, za prémiové produkty od luxusných značiek zaplatíte desiatky eur. Hoci všetky sľubujú hydratáciu, neposkytujú rovnaké výsledky. Výsledky úzko súvisia so zložením. Okrem hydratačných látok v týchto produktoch neraz nájdete aj upokojujúce zložky, vitamíny, zmäkčovadlá či špeciálne patentované zložky pre ešte lepší výsledok.

Tu sú niektoré z najčastejšie používaných:

  • Glycerín – Priťahuje a udržiava vlhkosť v pokožke. Je to ideálna zvlhčujúca látka – pôsobí až po dobu 24 hodín.
  • Kyselina hyalurónová – Má schopnosť viazať veľké množstvo vody, vďaka čomu je pokožka hydratovanejšia a pružnejšia.
  • Ceramidy – Zabraňujú úniku vlhkosti a sú prirodzenou súčasťou lipidovej bariéry. Pomáhajú regenerovať a spájať bunky.
  • Urea – Je to pokožke prirodzená látka, s dobrou toleranciou. Podporuje hydratáciu, zmäkčuje pokožku a napomáha odstraňovať odumreté kožné bunky.
  • Maslá a oleje – Maslá (napríklad bambucké, argánové, kakaové maslo) a oleje (napríklad jojobový, mandľový, avokádový olej) vyživujú pokožku, podporujú elasticitu a zmierňujú podráždenie.
  • Vitamín E – Tento antioxidant prispieva k ochrane pred voľnými radikálmi a podporuje regeneráciu pokožky.
  • Panthenol – Urýchľuje hojenie, zvlhčuje a upokojuje podráždenie.
  • Extrakty z bylín – Napríklad extrakty z levandule, harmančeka alebo nechtíka pôsobia na pokožku upokojujúco a protizápalovo.
  • Extrakt z aloe vera – Má príjemný chladivý a upokojujúci efekt. Pomáha chrániť pred stratou vlhkosti, dodáva jemnosť a hebkosť.

kvalitné hydratačné telové mlieko

Čo zvážiť pri výbere hydratačného telového krému/mlieka?

Vybrať si z množstva hydratačných telových prípravkov ten najlepší, vyžaduje zvážiť viacero faktorov, a to predovšetkým…

  • Typ pokožky a jej problémy – Máte pokožku normálnu, suchú, zmiešanú alebo citlivú so sklonom k atopickým prejavom? Hydratačné telové prípravky sú dostupné pre rôzne typy pokožky a jej problémy. Čím je problém vážnejší, tým by malo byť zloženie bohatšie a pôsobenie intenzívnejšie. Veľmi dôležitá je tiež šetrnosť, hypoalergénnosť a prísne dermatologické testovania. Vyššej kvalite zloženia potom prirodzene zodpovedá aj samotná cena.
  • Ročné obdobie – Na letnú hydratáciu pleti sa lepšie hodí ľahšie telové mlieko, ktoré obsahuje látky na podporu hojenia, regenerácie a upokojenia pokožky. V ponuke nájdete i hydratačné telové mlieka s SPF. V zimnom období siahnite po hustejšom hydratačnom telovej kréme, ktoré pritiahne vlhkosť do pokožky, zmäkčí ju a bohato vyživí na dlhé hodiny.
  • Doba aplikácie – Hydratačné telové mlieko sa môže aplikovať v rôznych častiach dňa (podľa potreby). Výborné výsledky však dosiahnete napríklad po sprche, kedy je pokožka očistená, mierne vlhká a lepšie prístupná absorbovať hydratačné zložky. Hustejšie hydratačné krémy sú ideálne na večernú aplikáciu, aby mohli dostatočne dlho pôsobiť počas noci.
  • Rýchlosť vstrebávania – Ak nechcete strácať čas, uprednostnite produkt, ktorý sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva žiadny lepkavý pocit. Už po pár minútach od natretia na telo zostane pokožka hebkejšia a na dotyk hladšia.
  • Veľkosť balenia – Hydratačné telové mlieka a telové krémy sú dostupné v rôznych objemoch. V obľúbenosti vedú najmä balenia s objemom od 200 ml – 500 ml. Pri prvom kontakte nemusíte okamžite kupovať veľké balenie. Je síce cenovo výhodnejšie, no nemusí vám sadnúť. Ak máte možnosť krém či telové mlieko otestovať prostredníctvom vzorky (dajú sa zakúpiť, poprípade vyžiadať v lekárni), neváhajte a urobte tak.

Ako používať hydratačný telový krém či mlieko?

Hydratačný telový krém alebo mlieko používajte podľa odporúčaní na konkrétnom produkte. Niektoré môžete aplikovať na pokožku 1 – 2 krát denne, ďalšie kedykoľvek počas dňa a podľa potreby. Špeciálnu starostlivosť venujte suchším a zdrsneným miestam – napríklad na lakťoch, kolenách alebo členkoch.

Zaujímajte sa tiež o to, či má byť pokožka pred nanesením krému/mlieka zvlhčená (krátko po sprche) alebo úplne suchá. Pri používaní hydratačných prípravkov na telo sa najlepšie osvedčila pravidelnosť, dôkladné vmasírovanie a rovnomernosť.

Ako správne hydratovať pokožku?

Hydratačné telové mlieko alebo krém predstavujú kozmetický základ a vonkajší spôsob, ako pokožke dodať chýbajúcu hydratáciu a niektoré živiny. Ak chcete pokožku udržať hydratovanú, oplatí sa poznať i nasledujúce tipy:

  • Prijímajte dostatok tekutín priebežne počas dňa. Hydratovať sa môžete aj pomocou niektorých potravín, napríklad konzumáciou uhoriek, melónu či ovocia.
  • Vyhýbajte sa kozmetike, ktorá vašej pokožke nesedí. Pozor na dráždivé zložky a nadmernú exfoliáciu.
  • Nevystavujte nechránenú pokožku nadmernému slnečnému žiareniu, mrazu ani studenému vetru.
  • Hydratácia pokožky je dôležitá v každom ročnom období – nielen v lete a v zime.

Ceny hydratačných telových krémov

Za koľko sa dá kúpiť kvalitné hydratačné telové mlieko či krém? Pre rýchlejšiu orientáciu sme širokú ponuku rozdelili do troch nasledujúcich kategórií.

Hydratačné telové mlieka a krémy do 5 eur

Široký výber cenovo dostupných hydratačných telových krémov a mliek nájdete v uličkách drogérií aj supermarketov. Niektoré patria medzi dlhodobo osvedčené produkty s množstvom spokojných recenzií. Zvyčajne sú určené na priebežné udržiavanie dobrého stavu pokožky. Na väčšie problémy so suchosťou nemusí ich zloženie postačovať.

Hydratačné telové mlieka a krémy od 5 do 15 eur

Kategória, ktorú zastupujú aktuálne najpredávanejšie hydratačné telové krémy a mlieka, presvedčí pomerom cena/kvalita. Ide o produkty, ktoré okrem 12 až 24-hodinovej hydratácie poskytujú pokožke i ďalšie benefity – napríklad zjemnenie, zjednotenie odtieňa, rýchle upokojenie, regeneráciu či úľavu od svrbenia.

Hydratačné telové mlieka a krémy od 15 eur

Ide buď o veľké balenia obľúbených hydratačných produktov, alebo o hydratačné produkty od lekárenských a prémiových značiek. Medzi ich výsady patrí inovatívne zloženie, šetrnosť, hypoalergénne zloženie a schopnosť dosiahnuť výborné výsledky aj pri veľmi vysušenej pokožke. Zanechávajú pokožku zamatovo jemnú, pružnú a odolnejšiu.

Najlepšie značky hydratačných telových krémov

Značky z nasledujúceho zoznamu majú na konte obľúbené hydratačné telové krémy a mlieka.

  • CeraVe – Veľmi populárne a užívateľsky vysoko hodnotené hydratačné mlieko na tvár a telo s kyselinou hyalurónovou má v portfóliu práve značka CeraVe. Obsahuje tri esenciálne ceramidy, využíva technológiu postupného uvoľňovania a dokáže sa postarať o suchú až veľmi suchú pokožku.
  • Nuxe – Ak uprednostňujete kozmetiku s vysokým obsahom zložiek prírodného pôvodu, nenechajte si ujsť revitalizačné hydratačné telové mlieko od značky Nuxe. Pokožku zanecháva jemnú a hebkú ako hodváb.
  • Neutrogena – Účinnú starostlivosť o pleť a pokožku už takmer celé storočie poskytuje i značka Neutrogena. Hydratačné telové mlieka majú ľahkú, nemastnú textúru, hydratujú po dobu 24 hodín a prenikajú aj do hlbších vrstiev.
  • Barnängen – Švédska telová kozmetika sa opiera o silu škandinávskej prírody. V jej ponuke môžete objaviť hneď niekoľko cenovo dostupných hydratačných a vyživujúcich telových mliek pre normálnu aj suchú pokožku.
  • Biotherm – Ako napovedá samotný názov, značka Biotherm sa vo svojich produktoch inšpiruje silou termálnych prameňov, minerálov a ďalších bioaktívnych látok. Telové mlieko Biotherm presvedčí i náročnejších. Pokožku rýchlo hydratuje a robí ju citeľne elastickejšou.
  • Uriage – Francúzska značka využíva v produktoch blahodarné účinky unikátnej termálnej vody Uriage. Hodvábne telové mlieko Uriage je vhodné pre suchú a citlivú pokožku. Intenzívne hydratuje 24 hodín.
  • MIXA – Značka, ktorá pred vyše 100 rokmi vznikla vo francúzskej lekárni, ponúka vyživujúce a hlboko hydratujúce telové mlieka a telové krémy.
  • La Roche-Posay – Francúzska značka dermatokozmetiky La Roche-Posay zaujme viacerými hydratačnými telovými mliekami – s obsahom SPF (Anthelios) a pre veľmi suchú až drsnú pokožku (Lipikar).
ProduktInfoHodnotenie
#1CeraVe Moisturizers Lotion
+ Hydratačné mlieko na telo a tvár pre suchú až veľmi suchú pokožku
+ Podporuje obnovu kožnej bariéry
+ Rýchlo sa vstrebáva
+ Dlhodobo uzamyká hydratáciu v pokožke
od 16 €/237 ml
⭐ 100 %
Čítať recenzie
#2Nuxe Rêve de Thé

+ Poskytuje 24-hodinovu hydratáciu
+ Pokožku zanecháva zamatovo jemnú
+ Má veľmi sviežu a ľahkú textúru
+ Telové mlieko vhodné pre všetky typy pokožky
od 19 €/400 ml
⭐ 98 % Čítať recenzie
#3Neutrogena Body Care

+ Nemastné mlieko obohatené o mandľový olej
+ Dodáva 4x viac hydratácie – bez lepivého pocitu
+ Inovatívnym spôsobom posilňuje esenciálne ceramidy pokožky
+ Vhodné aj na suchú a drsnú pokožku
od 8 €/400 ml
⭐ 96 % Čítať recenzie
#4Barnängen Nutritive

+ Telové mlieko vhodné pre suchú až veľmi suchú pokožku
+ Ideálne na aplikáciu po sprche alebo kúpeli
+ Pokožku vyživuje, posilňuje a spevňuje
+ Lákavá cena za veľké balenie
od 6 €/400 ml
⭐ 94 % Čítať recenzie
#5Biotherm Lait Corporel

+ Posilňuje ochrannú bariéru a súčasne chráni jej prirodzenú elasticitu
+ Jemná textúra, veľmi príjemný citrusová vôňa
+ Vyhladzuje suché miesta
+ Výborné recenzie, spokojnosť kupujúcich
od 30 €/400 ml
⭐ 94 % Čítať recenzie
#6VENIRA telové mlieko

+ Postará sa o hydratáciu, regeneráciu a pocit sviežosti
+ Krásne jemná textúra – pokožka zostáva hebká
+ Rýchle a ľahké vstrebávanie
+ Obsahuje extrakt z aloe vera a ďalších 32 účinných zložiek
od 12 €/200 ml
⭐ 92 % Čítať recenzie
5/5 - (1 vote)
0 Zdieľanie

0 Zdieľanie
Share
Tweet
Pin